Rezultati Literarnog natječaja "Zemniče zaprznio te mrak..."

Nakon detaljna pregleda i dvaju krugova ocjenjivanja konačno imamo rezultate literarnog natječaja Udruge Cjelovit život na temu „Zemniče, zaprznio te mrak… a tebe zemlja rodi da budeš čil i jak, da nosiš u njedrima radosti zlatni ključ!“ (Vladimir Nazor, Cvrčak) povodom Dana života 2014.

Na natječaj je pristiglo 16 radova u kategoriji srednjih i 6 u kategoriji osnovnih škola. Ocjenjivačkom vijeću su radovi poslani potpisani šiframa kako bi se zajamčila objektivnost. U prvom krugu ocjenjivanja svaki je član Vijeća svakom radu dao od 1 do 5 bodova po svojoj procjeni. Potom su bodovi zbrojeni i pošto su u srednjoj školi tri rada bila izjednačena na prvom mjestu, išla su u drugi krug gdje je svaki član komisije dao svakom radu od 1 do 3 boda. Na kraju su šiframa bila pridijeljena pripadna imena. Uz očito težak posao, rezultati su sljedeći:

Srednja škola:

1. mjesto: Ivana Poljak, 3. b r., Franjevačka klasična gimnazija u Sinju s pravom javnosti
2. mjesto: Josip Cvitković, 2. a r., Franjevačka klasična gimnazija u Sinju s pravom javnosti
3. mjesto: Mihovil Delija, 2. c r., Gimnazija Dinka Šimunovića

Osnovna škola:

1. mjesto: Moreno Vuković, 8. d r., OŠ Ivana Lovrića
2. mjesto: Lucija Mandac, 7. b r., OŠ fra Pavla Vučkovića
3. mjesto: Bruno Lovrić, 8. b r., OŠ Ivana Lovrića

Ocjenjivačko vijeće Udruge Cjelovit život sastojalo se od 7 članova:
Paula Dadić, mag. philol. croat.
Antonija Čarić, mag. educ. philol. croat. et hist.
Mislav Cvitković, mag. phys.
Sanja Martinović Čikara, dr. med.
mr. sc. Ivana Župić, dipl. ing. agr.
Edita Poljak, prof.
Martina Vlašić, prof.

Svečanost dodjele nagrada održat će se 14. ožujka 2014. u 19 h u Dvorani Posljednje večere u Franjevačkom samostanu u Sinju. Uz prigodni program, na koji su pozvani svi žitelji Cetinskoga kraja, pobjednicima će biti dodijeljene nagrade, a svim učenicima Zbirka njihovih radova u izdanju Udruge Cjelovit život.

Čestitamo svim sudionicima ovoga Natječaja, a posebno pobjednicima. Svi su pokazali da su spremni za najveći ispit zrelosti - a to nije onaj u školi, nego onaj u vlastitoj glavi. Čestitamo vam, dragi učenici, što razmišljate o svijetu, što želite proniknuti i ono oko sebe, i Onoga iznad sebe - i same sebe. Ako želite promijeniti svijet, najprije mijenjajte sebe. A ako vam krene ovo drugo, neće vam ostati vremena za prvo. I upravo ćete ga time završiti.

Ocjenjivačko vijeće UCŽ

Aktualno